Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 24/04/25, 02:26

Казарнянська загальноосвітня школа I-II ступенів, Знам'янського району, Кіровоградської області.

Меню сайту
Головна » 2017 » Лютий » 20 » 28 РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ  ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ
17:24
28 РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ  ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ

    Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Жорстока тиша. Вибухоподібна.

Війна. Війна. Війна.

Йшли на війну в свої неповні 20,

Не знаючи нічого про війну.

Не знаючи, як вижити й не здатись,

Бо лиш життя стояло на кону.

 

15 лютого в нашій школі з нагоди 28 річниці виведення військ з Афганістану і вшанування всіх учасників військових конфліктів на території інших держав було проведено зустріч з   воїнами - інтернаціогалістами.  Ведучими заходу були заступник директора з навчально-виховної роботи Крюченко Л.В. та працівник Казарнянського Будинку Культури Лавріненко О.В.

  

Спочатку була показана презентація в слайдах про Республіку Афганістан . Потім слово взяли ведучі. Вони розпочали літературно-музичну композицію такими словами: Афганістан..Уже 28 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла. Часу не під силу викреслити з людської пам’яті воїнів, які виявили мужність і вірність військовому обов’язку. Доля провела їх далекими і крутими дорогами серед похмурих скель афганської землі, охрестила вогнем і порохом чужих воєн, жахливим болем відгукнулася у серцях багатьох українських родин. Ми пам’ятаємо всіх безвинно загиблих , розділяємо горе з їх рідними і шануємо колишніх воїнів-інтернаціоналістів, що живуть поруч з нами. Це Поляков Олег Олександрович, Козинець Сергій Григорович , Головченко Анатолій Вікторович та Куженко Іван Лукич. Їх бойові справи – це взірець реального патріотизму, активної життєвої позиції.

Присутніх в залі воїнів – інтернаціоналісті та членів їх сімей привітала сільський голова Халявинська Т. А. та вручила їм подарунки.

Під час заходу  Крюченко Л.В. та  Волохова Г.І. прочитали вірші про війну. Учениця 4 класу Лавріненко Евеліна виконала пісню «Повертайся живим», а учениця 5 класу –Федорова Мілана – пісню «Маки». Ведучі розповіли присутнім  про причини вводу радянських військ в Афганістан та про страшні 10  років війни в цій країні.  Потім був показаний документальний фільм про ті події.  Закінчився захід піснею «Хочу жити без війни, яку виконали  дівчата 7 та  8 класів.              

Переглядів: 428 | Додав: kazarnja | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календарь
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz